Sign In

Министар Пашалић са представницима украјинског МХП холдинга

Објављено:

​​

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, са сарадницима, разговарао је данас са представницима украјинског МХП холдинга, однедавно новог власника „Перутнине Птуј“​, са којима је разговарао о могућностима унапређења сарадње у области производње живинског меса.
Представници МХП холдинга министру Пашалићу су представили амбициозан финансијски план инвестирања од 200 милиона евра у наредних четири до пет година у производну базу „Перутнине“, а дио тих улагања односиће се и на живинарску производњу на подручју Републике Српске.
Такође, представљен је и податак да агро-индустријски МХП холдинг своје производе извози у 65 земаља свијета, да има производњу од 650.000 тона годишње, од чега извозе 300.000 тона, те да имају преко 30.000 запослених радника.
Министар Пашалић је подржао намјеру значајнијих инвестиција МХП холдинга на подручју Републике Српске, те их упознао са тренутном ситуацијом у сектору живинарства и могућностима унапређења овог сектора.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.