Sign In

Министарство демантује наводе посланика Станића

Објављено:

 

​Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске демантује наводе посланика СДС Миладина Станића, који је по ко зна који пут обмануо јавност нетачним подацима о подстицајима, као и о другим подацима о пољопривреди у Републици Српској.
У посљедње четири године аграрни буџет у Републици Српској износио је у просјеку 60 милиона КМ, што када се подијели са просјечним годишњим сјетвеним површинама пријављених за обрачун подстицаја у Републици Српској, од 123.203 хектара, износи око 487 КМ по хектару за подстицаје у посљедње четири године.
Осим подршке из буџета, пољопривредници су у претходне четири године користили и кредитна средства ИРБ РС, Фонда солидарности, Фонда Партнер, пројеката Јединице за координацију пољопривредних пројеката и других извора, па укупна средства усмјерена у аграрни сектор у овом периоду износе близу 400 милиона КМ, или у просјеку 6,15 одсто годишње.
Све ово су релевантни подаци институција Републике Српске, а константни лажни наводи посланика Станића су усмјерени на дезинформисање јавности и добијање јефтиних дневно политичких поена.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.