Sign In

Министарство пољопривреде исплатило 1.260.091 КМ пољопривредницима за набавку опреме за наводњавање

Објављено:

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас је посредством Агенције за аграрна плаћања Републике Српске исплатило 1.260.091 КМ пољопривредницима за набавку опреме за наводњавање.
Ово је први дио одобрених средстава од укупно 5.000.000 КМ колико је Министарство обезбиједило у складу са Одлуком Владе Републике Српске од краја прошле године.
Средстава су додијељена на основу Јавног позива за подношење захтјева за одобравање средстава за набавку опреме за наводњавање, а предмет набавке су искључиво улагања у покретну опрему за наводњавање (пумпе, цијеви, цријева, тифони за наводњавање и друга опрема за наводњавање) и радове на изградњи сталне инфраструктуре за наводњавање (бушење и изградња бунара, базена,  канали, објекти пумпних станица), као и за трошкове електрификације система за наводњавање (трансформатор, електрокаблови, склопке, електросат и ормар, соларни панели).
Средства за набавку опреме за наводњавање додјељују се у износу 40% од укупне вриједности прихватљивих трошкова инвестиције.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.