Sign In

У мљекарски сектор уложено 95 милиона КМ у периоду 2013-2017. година

Објављено:

​Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске сматра да министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић некоректно и по ко зна који пут преузима туђе заслуге, а поводом посљедње одлуке Европске комисије којом је дозвољен извоз свих врста млијека и млијечних производа у ЕУ.
Дозвола за извоз услиједила је након низа година упорног рада на контроли квалитета млијека и огромним подстицањем овог сектора од стране Владе Републике Српске и ресорног Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, који су у сектор мљекарства од 2013. до 2017. године уложили око 95 милиона КМ или 25,5 милиона КМ годишње. Влада је препознала овај сектор као окосницу развоја цијеле пољопривреде и уложила значајна средства, што је на крају довело и до огромног напретка и овакве одлуке ЕУ, истичу у Министарству.
Дозвола за извоз је само логичан слијед оваквог односа према мљекарском сектору, који је  сада раван са онима у ЕУ, а не резултат како то министар Шаровић представља „преданог рада Министарства спољне трговине и економских односа БиХ“.
Подсјећамо да је од 2013.године, континуираним подстицањем овог сектора повећана просјечна млијечност грла у Српској са 2.700 на 4.000 литара, а да је само у прошлој години повећан извоз млијека и млијечних производа за 34,67 одсто.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.