Sign In

У Теслићу дводневна радионица о унапређењу овчарства и козарства

Објављено:

​Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас и сутра присуствују радионици у Теслићу која се спроводи у сарадњи ТАIEX програма Европске комисије и Министарства пољопривреде на тему унапређења овчарства и козарства.
Предавачи су стручњаци из Хрватске, Италије  и Словеније, а радионица је финансијски подржана од стране Европске комисије, док је иницијатор за организовање радионице ресорно министарство.
Циљ ове радионице која се одржава у хотелу Кардиал је двострук, јер са једне стране доприноси повећању сигурности хране и сигурности произведених сирових производа оваца и коза (месо, млијеко), док с друге стране, то доприноси подршци малим и средњим локалним узгајивачима преко презентације најбољих пракси ЕУ у погледу продаје својих производа. Едукација и подизање свијести међу фармерима и пастирима помаже у елиминацији неадекватних поступака и навика које побољшавају профитабилност и добробит животиња.
Обука ће додатно побољшати одговарајућу праксу узгоја и довести до укупног повећања знања у релевантној области. Поред тога у оквиру радионице у уторак предвиђена је посјета фарми коза са прерадом Монс Продукт, из Очауша. На овој фарми ће савјетодавци, фармери и страни стручњаци моћи на практичном примјеру да разговарају о овим темама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.