Sign In

Презентован пројекат наводњавања у Поткозарју

Објављено:

​​

У просторијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске одржана је друга презентација о проведеним активностима на изради Идејног рјешења развоја иригационог система на подручју воћњака у Поткозарју, општина Градишка. 
Презентацији је присуствовао министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић, представници сектора водопривреде и савјетодавне пољопривредне службе, као и представници из општине Градишка на чијој територији се планира релизација пројектних активности.
Израда техничке документације за предметну локацију финансира се из кредита Свјетске банке у оквиру Пројекта развоја наводњавања (ИДП) чије активности реализује Јединица за координацију пољопривредних пројеката у оквиру ресорног Министарства.
Пројектант, ‘’Завод за водопривреду д.о.о.’’ из Бијељине, је на основу расположивих подлога и урађених истражних радова представио концепте рјешења  за изградњу брана на више локација. Изградњом брана обезбиједиле би се потребне количине воде за наводњавање за око 1750 хектара на подручју Поткозарја на којем је заступљена интензивна биљна производња. Такође, предложена рјешења за бране би, поред наводњавања, имале и функцију заштите од вода што је у складу са интегралним приступом управљања водама и потребом да се граде вишенамјенске бране.  
На основу приједлога које доставе учесници укључени у пројектне активности договорено је да у наредном периоду, пројектант приступити детаљној разради техничких рјешења за вишенамјенске бране. Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.