Sign In

Почела школа мљекарства у Мркоњић Граду

Објављено:

​Школа мљекарства за пољопривреднике из Мркоњић Града, у оквиру које ће бити одржана бројна предавања, почела је данас у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Агенције за привредни развој општине.
Стојан Козомора из Ресора за пружање стручних услуга ресорног министарства рекао је новинарима да ће школа трајати четири мјесеца и да ће се организовати и у Шипову и Рибнику.
"Планирана су по два предавања мјесечно, а циљ је да се повећа количина и квалитет млијека и млијечних производа. Показаћемо произвођачима како да преузму иницијативу и сами почну одлучивати о својој судбини", истакао је Козомора.
Он је данас становницима Мркоњића одржао предавања о темама "Значај и перспектива удруживања у производњи млијека" и "Балансирање оброка са различитим квалитетом кабастих хранива".
Драгомир Шкрбић из села Шеховци, који има фарму од 15 грла, рекао је да ће им стручна предавања бити од велике користи.
"Производимо сир и кајмак, јер ми је исплативије од самог откупа млијека. Предавања су поучна, а највише нас занима пласман производа на тржиште", рекао је Шкрбић.
Сљедећа предавања планирана су у фебруару, а предавачи су дали могућност мљекарима да сами предложе теме и проблеме о којима ће касније разговарати.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.