Sign In

Министар проф. др Борис Пашалић одржао стручни колегијум са сарадницима

Објављено:

​Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Борис Пашалић сазвао је данас стручни колегиј на коме је разматрано актуелно стање у ресорима пољопривреде, шумарства, водопривреде и ветерине, као и ресору за пружање стручних услуга у пољопривреди, Јединици за координацију пољопривредних пројеката и Агенцији за аграрна плаћања Републике Српске.
Разматран је и план рада сваког од ресора у Министарству за 2019.годину, те план доношења законских и подзаконских аката које ће донијети Министарство у идућој години.
С тим у вези, један од значајнијих законских аката на којима ће Министарство радити у идућој години је и нови Закон о подстицајима, с обзиром да је оцијењено да су се стекли услови за замјену постојећег закона.
Посебно је разматрано стање у шумарству, а на колегијуму је закључено да се овај сектор мора унаприједити, те да ће једна од првих активности бити израда информационог система у шумарству, који треба да обезбиједи квалитетније податке, праћење и контролу у свим сегментима пословања Јавног предузећа шумарства „Шуме Српске“.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.