Sign In

Одржане консултације са пољопривредним произвођачима

Објављено:

​​Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске организовало је данас консултативни састанак са представницима удружења пољопривредних произвођача, задруга, научних, стручних и образовних институција, Инспектората Републике Српске, представницима Привредне коморе Републике Српске, те представницима фирми из пољопривредно-прехрамбеног сектора на тему израде Буџета Републике Српске и Програма економских реформи за период 2018-2020 година, о питањима која се тичу аграрног сектора.

На скупу је истакнуто да је, и поред тога што је ова година била неповољна за пољопривредну производњу из аспекта временских услова, укупна вриједност пољопривредне производње за 16 одсто већа него у претходне три године.

Укупна вриједност сточарске производње је око 810 милиона КМ и већа је за 16,5 одсто него у претходне три године, док је укупна вриједност биљне производње 711 милиона КМ и већа је за 15 одсто него у претходне три године.

На скупу је указано и на податак да је посљедње четири године у аграрни сектор уложено близу 400 милиона КМ или око 6,15 одсто укупних домаћих буџетских прихода.

Пољопривредницима ће у 2018.години бити на располагању 176 милиона КМ, а осим 60 милиона КМ аграрног буџета, те 65 милиона КМ која су на располагању из средстава ИРБ-а, очекује се и додатних 10 милиона КМ за капитална улагања у наредној години.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.