Sign In

Одржан семинар "Еколошки прихватљив проток"

Објављено:

​Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у сарадњи са  представницима Центра за животну средину Бања Лука, WWФ Динарица и чешке НГО “Арника”, поводом дана животне средине,  организовало је јуче у Бањој Луци  једнодневни семинар на тему "Еколошки прихватљив проток".
Еколошки прихватљив проток, који је питањe од велике важности за одрживо кориштење и управљање ријекама, неопходно је уредити на начин да се у обзир узму климатске промјене, специфичности водних режима и кориштења вода у различитим сезонским периодима, као и постојећа водна инфраструктуру на ријекама у БиХ.
На семинару су учествовали представници Јавне установе Воде Републике Српске, Инспектората Републике Српске, Федералног министарства пољопривреде, шумарства и пољопривреде, Министарства просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске, Републичког Хидрометеоролошког завода Републике Српске, Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске и еколошких и риболовачких удружења.
Сви учесници су се сложили да су неопходне даље  консултације и организовање сличних семинара на ову тему како би се остварило веће разумијевање и дала подршка иницијативи за доношење Правилника о еколошки прихватљивом протоку.
Семинар се имплементирао кроз пројекат који је финансијски подржан од Министарства вањских послова Чешке Републике у оквиру програма подршке промоцији транзиције и уз подршку Цо-Сеед пројекта финансираног од стране Европске уније.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.