Sign In

Грађанима представљен идејни пројекат акумулација за наводњавање

Објављено:

​Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић изјавио је данас у Горњим Подградцима да је пројекат изградње брана и акумулација за наводњавање веома важан за подручје Поткозарја и да је он резултат жеље пољопривредника, а посебно воћара, да буде трајно ријешен проблем наводњавања.
Идејним рјешењем пројекта планирана је изградња брана и акумулација на Буковици, Лубини и Врабашкој, те изградња 160 километара цјевовода за наводњавање око 6.000 хектара земљишта.
"Главни пројекат за изградњу брана и акумулација на Буковици и Лубини, које би коштале око 17.000.000 КМ и обезбиједиле наводњавање око 2.000 хектара земљишта, требало би да буде завршен до краја 2019. године", рекао је Пашалић на скупу грађана на коме је мјештанима Горњих Подградаца и околних села представљено идејно рјешење за изградњу брана и акумулација, те система за наводњавање на подручју Поткозарја.
Он је навео да би до тада требало да буде завршен и пројекат изградње акумулације на ријеци Врбашкој.
Пашалић је додао да је Свјетска банка изразила спремност да финансира пројекат наводњавања на подручју Поткозарја.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да је састанак одржан како би грађани добили одговоре на своја питања и како би пројектанти били упознати о њиховим дилемама, те да би се пронашла заједничка рјешења и видјело шта је у најбољем интересу за становнике овог краја, а посебно за пољопривреднике.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.