Sign In

Министар Борис Пашалић са TAIEX експертском мисијом

Објављено:

​Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф. др Борис Пашалић присуствовао је данас првом састанку TAIEX експертске мисије, од планираних пет, који ће се у просторијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске одржавати до 15. фебруара.
Циљ ове мисије, на челу са експертом из Естоније, Едуардом Матвејевим, је да се јавни службеници  обуче како успоставити Систем за прикупљање статистичких и теренских података у сектору пољопривреде, што би имало велики значај за унапређење процеса креирање мјера пољопривредне политике.
Наиме, иако статистички заводи имају надлежност у прикупљању и објављивању статистичких података, службеници Министарства пољопривреде често нису у могућности да адекватно користе све потребне статистичке податке који се односе на пољопривредни сектор, јер се ти подаци често објављују прекасно или у форми која није одговарајућа. Поред тога, нема предвиђања трендова и подаци често не садрже све релевантне показатеље.
С обзиром на то да ово представља значајан проблем у процесу креирања мјера пољопривредне политике, TAIEX експертска мисија је први корак ка унапређењу ове области.
Састанцима присуствују представници Завода за статистику Републике Српске, Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, Канцеларије за координацију и харрмонизацију система плаћања у БиХ и представници Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.