Sign In

Министар Мирјанић са предсједником Привредне коморе и почасним конзулом БиХ у Пољској

Објављено:

​​

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић, са сарадницима, разговарао је данас са предсједником Привредне коморе Бјалистока Витолдом Карчевским и почасним конзулом БиХ у Пољској Станиславом Лунијевским о плановима привредне сарадње Републике Српске и Пољске.

Ово је наставак разговора које је министар Мирјанић имао са гостима из Пољске приликом његове посјете Подлаској области у Пољској и привредној комори Бјалистока.

Разговарано је о конкретним модалитетима привредне сарадње, могућим заједничким улагањима, те изласку на трећа тржишта предузећа из Републике Српске и Пољске.

Гости из Пољске су посебан интерес изразили за потребе тржишта у Републици Српској за пољопривредним машинама и прикључцима, а један од бројних приједлога био је и изградња фабрике сточне хране у Републици Српској.

Састанку је присуствовао и предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић, а након састанка министар Мирјанић је господи Карчевском и Лунијевском уручио захвалнице за досадашњу сарадњу у развоју односа између Републике Српске и Пољске.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.