Sign In

Република Српска заинтересована за сарадњу са пољском компанијом "Млековита"

Објављено:

​​

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић, са сарадницима, састао се данас са представницима пољске компаније „Млековита“ којима је пренио да је Република Српска заинтересована за сарадњу са овом компанијом, која је једна од водећих у Европи у производњи млијека и млијечних производа.
Министар Мирјанић је представио аграрни сектор Републике Српске истичући да он учествује са 12 одсто у БДП-у и да је изузетно значајан у укупној привреди Републике Српске. Он је истакао и да је намјера Републике Српске да у наредном периоду интензивније развија сточарску производњу.
Предсједник УО „Млековите“ Даријуш Сапински рекао је да је пољска компанија, која има дозволу за извоз у 144 земље свијета, заинтересована за сарадњу у мљекарском сектору и да ће тражити детаљније извјештаје о тржишту млијека у Републици Српској и БиХ, те систему субвенција, на основу којих ће донијети одлуку о могућем улагању у мљекарски сектор Републике Српске.
Министар Мирјанић се захвалио на интересовању представника „Млековите“ истичући да ће им Министарство бити на располагању и да ће обезбиједити све доступне информације које би им помогле да се одлуче за инвестирање у Републику Српску.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.