Sign In

Помоћник Малетић разговарао са потпредсједником Савеза удружења пољопривредника

Објављено:

​​

Помоћник министра за ресор пољопривреде и прехрамбене индустрије Зоран Mалетић и начелник Одјељења за сточарство Младен Стојановић састали су се данас са потпредсједником Савеза удружења пољопривредника Републике Српске Ранком Сарајлићем са којим су разговарали о проблему пласмана приспјеле јунади.
Наиме, Савез удружења пољопривредних произвођача Републике Српске недавно се обратио на адресе више институција на нивоу Републике Српске и БиХ, истичући да у Републици Српској тренутно има вишак од око 10.000 живих јунади, које тржиште не може да откупи.
Из Савеза су истакли и да су сви потписани споразуми о слободној трговини између БиХ и осталих земаља углавном штетни по БиХ. 
– Сматрамо да све ове споразуме треба ревидирати и сагледати колико су штетни за нашу државу и поправити у дијелу гдје трпимо штету, наводи се у допису и додаје да увозно месо нелојалном конкуренцијом угрожава домаћу производњу јер је цијена тог меса далеко испод трошкова производње меса у БиХ и нема никакве логике да се дозволи овако нелојална конкуренција.
Представници Министарства су истакли да активно прате ову проблематику, те да ће у том смислу реаговати са приједлогом одређених конкретних мјера према надлежним институцијама БиХ, прије свега Министарству спољне трговине и економских односа БиХ.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.