Sign In

Потписан уговор за регулацију корита Јање

Објављено:

​​​​

Уговор о радовима на регулацији корита ријеке Јање у вриједности 6.130.870 КМ потписан је данас у Бијељини са циљем да његовом реализацијом буду спријечене поплаве у бијељинском насељу Јања.
Уговор су у установи "Воде Српске" потписали директор Јединице за координацију пољопривредних пројеката у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Стефан Митровић и представници извођача радова предузећа "МГ минд".
Митровић је рекао да се овај пројекат финансира средствима Свјетске банке, укупне вриједности 22 милиона КМ, и он је саставни дио изградње Дринског насипа.
Прошле године је обављен тендер за извођењ​е радова на регулацији корита ријеке Јање, међутим, напоменуо је Митровић, грађани Јање нису подржали изградњу трасе Дринског насипа, њихове жалбе су прослијеђене у централу Свјетске банке и на тај начин је било спријечено да крене изградња насипа.
"Међутим, данас је Влада Републике Српске заједно са представницима Свјетске банке и града Бијељина, те представницима Јање одлучила да изради радове на регулацији ријеке Јање у дужини 1,8 километара низводно од ушћа ријеке Јање у Дрину", рекао је Митровић новинарима након потписивања уговора са представницима извођача "МГ минд".
Радови ће, каже Митовић, бити завршени до краја године и тиме ће бити спријечене поплаве у центру Јање.
У оквиру планираних радова биће изграђен и нови мост на локалном путу на ријеци Јањи који се налази на тој дионици регулације корита.
Радове, чији је рок извођења крај ове године, надзире конзорцијум који чине ХКП Бањалука, ИГХ Загреб и ИГХ Мостар.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.