Sign In

Разговор о унапређењу сарадње са Министарством пољопривреде Србије

Објављено:

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић и његови најближи сарадници, разговарали са данас у Бањалуци са делегацијом Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, на челу са државним секретаром за пољопривреду Жељком Радошевићем, о унапређењу сарадње.

Састанак је одржан у склопу наставка сарадње министарстава из Републике Српске и Србије, а на основу закључака са протеклих сједница двије владе.

Оцијењено је да је досадашња сарадња била успјешна, да је сарадња на реализацији пројеката од заједничког интереса интензивирана, али да је треба и додатно проширивати.

Из области водопривреде, разговарано је о Споразуму о сарадњи у области интегралног управљања водама доњег тока ријеке Дрине, о активностима везаним за издавање водних аката, заштиту од вода, уређењу корита и управљања наносом и инспекцијском надзору у области водопривреде.

Разговарано је и о примјени Протокола о стручно-техничкој сарадњи у области пољопривреде, прехрамбене индустрије, руралног развоја, ветерине, шумарства и водопривреде.

Представници Агенције односно Управе за аграрна плаћања разговарали су о сарадњи у области креирања и спровођења процедура у платном систему.

Поред представника ресорног Министарства, делегацију Србије чинили су и директори Управе за ветерину Емина Милакара, Управе за аграрна плаћања Жарко Радат и Републичке дирекције за воде Наташа Милић, који су одржали и билатералне састанке са колегама из Републике Српске.

Након окончања билатералних састанака предложени су закључци којима ће се још прецизније дефинисати будућа сарадња, а који ће бити предложени на предстојећој сједници двије владе.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.