Sign In

Република Српска има Регистар пољопривредних произвођача

Објављено:

​​​

Поводом изјаве шефа делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунара Вигемарка да ни Република Српска ни Федерација БиХ немају Регистар пољопривредних произвођача, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске подсјећа да је Регистар пољопривредних произвођача у Републици Српској уведен још 2008. године и да је у њему тренутно уписано око 35.000 пољопривредних произвођача.
Министарство подсјећа да од 2008.године у Републици Српској тече процес регистрације пољопривредних произвођача, те да је 2013.године извршен процес пререгистрације који је у потпуности усклађен са критеријима ЕУ, а од тада, успјешно, тече и процес подјеле „плавог дизела“ пољопривредницима у Републици Српској.
Мјера регресираног горива односи се искључиво на регистрована пољопривредна газдинства, било да се ради о физичким или правним лицима, а „плави дизел“ се испоручује само за кориштене пољопривредне површине.
Вигемарк је синоћ у емисији „Печат“ емитованој на Радио телевизији Републике Српске рекао да ни Република Српска ни Федерација БиХ немају Регистар пољопривредних произвођача, те да нема податка ко јесте, а ко није пољопривредни произвођач, те да су с тим у вези могуће злоупотребе приликом кориштења „плавог дизела“.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.