Sign In

Иницијатива СДС популизам у сврху предизборне кампање

Објављено:

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске истиче да иницијатива Клуба посланика СДС о повећању подстицаја за пшеницу представља оркестрирану кампању СДС-а против Министарства, а и Владе Републике Српске, која је почела почетком седмице и представља понављање ставова лидера СДС-а Вукоте Говедарице.
СДС у предизборну кампању, у коју су очито већ кренули, упорно покушавају да увуку и ово Министарство објавом популистичких иницијатива зарад стицања политичких поена.
Наглашавамо, да произвођачи пшенице имају подстицаје од око 500 КМ по хектару, што је најбоље у односу на земље окружења, те је сваки даљи коментар на ову иницијативу излишан.
За подстицаје пољопривреди у посљедњих пет година издвојено је преко 500 милиона КМ, или око 100 милиона КМ годишње, што кроз средства аграрног буџета, што из других извора, што је у висини шест одсто укупних домаћих прихода, што обара још једну конструкцију СДС-а о наводном непоштовању Закона о обезбјеђењу и усмјеравању средстава за подстицај развоја пољопривреде и села.
Позивамо СДС да престане са обмањивањем народа и покушајем јефтиног додворавања одређеним бирачким групама износећи неистине и популистичке иницијативе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.