Sign In

Омогућен повољнији амбијент за откуп домаћих пољопривредних производа и капиталне инвестиције у пољопривреди

Објављено:

​Влада Републике Српске на посљедњој сједници усвојила je Приједлог правила о измјенама и допунама Правила пласмана средстава по кредитним линијама и зајмовима, чији је основни циљ омогућавање повољнијег амбијента за капиталне инвестиције у пољопривреди и откуп домаћих пољопривредних производа.
Предложеним измјена и допунама Правила пласмана средстава по кредитним линијама и зајмовима омогућава се додатно смањење укупне излазне каматне стопе према корисницима кредита за капиталне инвестиције у пољопривреди, са каматном стопом од 3%, и за откуп домаћих пољопривредних производа, са каматном стопом од 3,3%.
Ове измјене услиједиле су након што је Влада усвојила Информацију ресорног Министарства којом је предложено смањење каматних стопа Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и пословних банака ради побољшања укупних услова финансирања откупа домаћих пољопривредних производа, што је у интересу јачања цјелокупне економије Републике Српске.
Умањења су доступна у оквиру постојећих кредитних линија намијењених овим категоријама корисника, а које се реализују посредством финансијских посредника.
Предложене измјене и допуне Правила пружају могућност повољнијем финансирању откупа примарне пољопривредне производње и капиталних улагања у пољопривреду и прерађивачку индустрију чиме се доприноси учинковитијем повезивању примарне производње са прехрамбено – прерађивачким капацитетима и прометницима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.