Sign In

Конституисан Савјет за шумарство

Објављено:

​​​

У Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас је одржана конститутивна сједница новoг сазива Савјета за шумарство, на коме је разматран план рада Савјета за ову годину и усвојен Пословник о раду.

Сједници је присуствовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић.

Један од основних задатака Савјета биће рад на изради измјена и допуна Закона о шумама, разматрање питања и тема дефинисаних Мјерама за редефинисање организационо-економске и кадровске позиције ЈПШ „Шуме Републике Српске", те на нивелацији и усклађивању критеријума за расподјелу шумских дрвних сортимената.

Дефинисани су и остали задаци Савјета који ће учествовати у изради, анализи и праћењу спровођења шумарске политике, прописа, стратегија и програма, те разматрати анализе, оцјене и информације о проблемима у шумарству.

Дужност Савјета је и да прати и предлаже мјере ради усмјеравања и координирања активности везаних за дефинисање приоритета развоја шумарства и даје мишљење и ради на усаглашавању свих прописа и законских одредби из области шумарства у складу са прихваћеним међународним конвенцијама.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.