Sign In

У Београду одржан састанак о задругарству

Објављено:

У оквиру континуиране међузадружне сарадње између Задружног савеза Србије и Задружног савеза Републике Српске делегације Србије и Српске одржале су састанак у Београду.

Састанак је одржан на иницијативу Задружног савеза Републике Српске у циљу размјене искустава и рјешења из области задругарства Републике Србије, а поводом израде и доношења Програма задружног развоја Републике Српске 2019–2025. године.

Посебна пажња на састнаку је посвећена реализацији Програма „500 задруга у 500 села"  који је усвојила Влада Републике Србије.

Државни секретар Министарства пољопривреде Србије, Дарко Божић, истакао је овом приликом да ће Влада Србије покушати да обезбиједи одређена средства за задружни сектор Републике Српске у циљу покретања и реализације пилот пројекта који се тренутно реализује у Србији, као и за потребу организовања састанка министара пољопривреде Србије и Српске.

Састанку у Београду у просторијама Задружног савеза Србије су присуствовали Дарко Божић, државни секретар у МПШВ Републике Србије, др Синиша Перић, начелник Кабинета министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа, Дрена Ђукић, виши стручни сарадник за задругарство у МПШВ Републике Српске, Никола Михаиловћ, предсједник ЗС Србије, Небојша Прекић, предсједник Општег задружног савеза за пољопривреду и рурални развој, Рајко Кулага, предсједник ЗС Републике Српске и Славко Добриловић, предсједник ЗС БиХ испред ЗС Републике Српске. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.