Sign In

Министар Пашалић са штићеницима Даун синдром центра

Објављено:

​​

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, са сарадницима, данас се састао са директором Даун синдром центра Бањалука Зораном Јелићем и штићеницима овог Центра са којима је договорио реализацију мјера које ће омогућити њихово укључивање  у радионице и терапије из области пчеларства и воћарства.
Састанак је одржан како би се договорили детаљи пројекта Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Даун синдром центра „Пчеле и ми“, у оквиру којег ће представници Министарства одржати 10 радионица на којима ће научити више о гранама воћарства и пчеларства.
На састанку је договорена и посјета министара из Владе Републике Српске радионици у Бањи Врућици код Теслића у марту, током које би штићеници Центра за Даунов синдром правили љековите приправке на бази биља и пчелињих производа.
У оквиру пројекта они ће посјетити и пекару Пољопривредне школе Бањалука, гдје ће се упознати са пластеничком производњом и производњом сокова , а омогућиће им се и рад у расаднику који се налази у оквиру ове школе.
Штићеници Центра за Даунов синдром биће укључени и у терапије Инхал центра у Приједору, гдје ће самостално вршити услуге термотерапије.
Састанку су присуствовали помоћник министра у ресору за пружање стручних услуга у пољопривреди Мирослав Бојић, савјетник министра Горан Бурсаћ и стручна сарадница Душка Радаковић, која ће водити радионице.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.