Sign In

Разматране теме из области увоза сјемена и садног материјала

Објављено:

​​​​

Представници Министарства, пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас су са представницима Инспектората Републике Српске и Управе за заштиту здравља биља БиХ разговарали о актуелним темама из области увоза сјемена и садног материјала, као и о темама из области средстава за заштиту и области здравља биља.
Овом приликом усаглашено је да Одлука о класификацији роба на режиме извоза и увоза у дијелу који се односи на пољопривреду представља беспотребну баријеру, те да је неопходно размотрити иницијативу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске за измјеном исте. 
Такође, најављен је састанак на којем би се разматрала наведена проблематика у сфери увоза сјемена и садног материјала, начин настанка Сортне листе Босне и Херцеговине, као и Пословник о раду заједничке Комисије за сорте пољопривредног биља, како би се дошло до рјешења које је задовољавајуће за ентитете и Управу.
Новоименованог директора Управе за заштиту биља БиХ Горана Перковића јуче је примио и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.