Sign In

Потписан уговор за израду Мастер плана изградње шумских камионских путева у Републици Српској

Објављено:

​​

У Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас je потписан уговор за израду Мастер плана изградње шумских камионских путева у Републици Српској вриједан 335.780 КМ. Уговор је потписан са домаћим Конзорцијем „Шумаплан“ д.о.о. Бањалука / Истраживачко-развојни и пројектни центар ЈПШ, који је оцијењен као најповољнији,  након спроведеног поступка набавке према процедурама Свјетске банке. 
Ова активност се реализује у склопу пројекта Одрживо газдовање шумама и крајолицима који је финансиран грант средствима ГЕФ-а, а који се имплементира преко Свјетске банке и Јединице за координацију пољопривредних пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.
Потписивању су присуствовали директор Јединице за координацију пројеката у пољопривреди Мр Стефан Митровић, помоћник министра за шумарство и ловство Мр Горан Зубић и директор „Шумаплан д.о.о.“, испред Конзорција Душко Топић. 
Сврха израдде предметног документа је да помогне у идентификацији најхитнијих пројеката изградње санирања шумских путева у циљу економских и еколошких побољшања кроз израду модела стратешког плана шумских путева и усвајања смјерница за санирање шумских путева на бази најбоље праксе у циљу смањења негативног утицаја на животну средину.
Недовољна отвореност шумских подручја отежава приступ шумама и повећава трошкове експлоатације. Из тог разлога је инициран програм развоја мреже шумских путева, којим би се омогућила оптимална отвореност шумских подручја, те самоодржива експлоатација шумских ресурса.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.