Sign In

Одржана конференција о збрињавању нуспроизвода животињског поријекла у Републици Српској

Објављено:

​​

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске организовало је данас у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци конференцију под називом „Збрињавање нуспроизвода животињског поријекла у Републици Српској“.
Учеснике конференције поздравио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић истичући како Министарство жели у наредном периоду да на квалитетан начин ријеши питање збрињавања нуспроизвода животињског поријекла у Републици Српској.
- Одлагање и збрињавање нуспроизвода животињског поријекла и животињског отпада је велики здравствено санитарни проблем сваке државе па и Републике Српске. Сходно томе, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, је опредијељено да у складу са Законом о нуспроизводима животињског поријекла, ријеши проблем збрињавања нуспроизвода животињског поријекла, свјесно да поред епидемиолошких и епизоотиолошких разлога, збрињавање нуспроизвода има значај и за заштиту животне средине, економску исплативост, међународну трговину и приступање ЕУ, рекао је министар Пашалић.
Помоћник министра за ресор ветеринарства Драган Кнежевић презентовао је стање и перспективе збрињавања нуспроизвода животињског поријекла у Републици Српској.
У оквиру презентације представљено је тренутно стање као и количине генерисаних нуспроизвода животињског поријекла у Републици Српској. 
У оквиру конференције, различите заинтересоване стране су биле у могућности презентовати моделе збрињавања нуспроизвода животињског поријекла, дискутовати и разговарати о отвореним питањима, а све у циљу рјешавања проблема збрињавања нуспроизвода животињског поријекла на адекватан начин.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.