Sign In

Пољопривредницима доступне додатне количине регресираног горива

Објављено:

​​Од данас пољопривредни произвођачи могу преузети додатне количине регресираног горива по цијени нижој за 0,60 КМ од малопродајне на бензинским пумпама широм Републике Српске, у склопу мјера Владе Републике Српске којима се помаже заснивање новог циклуса производње.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске потписало је уговоре са 39 дистрибутера нафте, а право на средства подршке за регресирање дизел-горива остварују регистрована пољопривредна газдинства, која до 31. децембра текуће године изврше куповину дизел-горива у количини од 20 литара горива по хектару.
Пра¬во на подршку за заснивање новог циклуса пољопривредне производње у 2017/2018. години има¬ју пољопривредна газдинства која имају активан статус у Регистру пољопривредних газдинстава и Ре¬ги¬стру корисника подстицајних средстава и која су извршила пријаву начина кориштења пољопривредног земљишта у 2017. години.  
Средства подршке новом циклусу пољопривредне производње реализују се у складу са Одлуком Владе Републике Српске и дефинисана су у укупном износу од 5.000.000 КМ. 

Корисници регресираног дизел горива могу погледати списак дистрибутера нафте са којима је потписан Споразум о пословно-техничкој сарадњи на сајту Министарства у категорији "Издвајамо".Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.