Sign In

Одржан Почетни семинар за пројекат "Развој руралне конкурентности" у Теслићу

Објављено:

​Директор Јединице за координацију пољопривредних пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стефан Митровић рекао је данас да је развој кластерске пољопривредне производње у БиХ шанса за већу продуктивност и економско оснаживање локалних заједница.
Митровић је прије почетка семинара за реализацију пројекта" Развој руралне конкурентности", који се данас одржава у Бања Врућици, рекао да се кластерски вид пословања у пољопривреди показао као позитивна пракса у земљама региона, који су развили своје сиромашне крајеве.
"Ради се о новом приступу, да мали произвођачи укрупне своје инвестиције што индивидулано не могу остварити или је такав приступ скуп", рекао је Митровић Срни.
Он је посјаснио да ће јединице за кооординацију пројекта Међународног фонда за развој пољопривреде /ИФАД/ у Републици Српској и Федерацији БиХ дати свој допринос да кластери заживе, да се ради о вишегодишњем процесу.
Митровић је навео да је ово седми у низу пројеката ИФАД, који се у протеклих 20 година реалузује у БиХ.
"У претходном периоду рађени су пројекти и инвестиције за развој руралне инфраструктуре, савјетодавне службе на терену и опрему, док је ове године у плану формирање кластера и кластерски вид пословања, који би био пионир у пољопривреди пословању у БиХ", навео је Митровић.
Учесницима семинара, који се одржава у хотелу "Кардиал" у Бањи Врућици, током једнодневног семинара биће представљени циљеви пројекта, обим и извори финансирања, пројектне компоненте, као и начини имплементације пројекта.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.