Sign In

Одржана сједница ИО Удружења шумарства и прераде дрвета

Објављено:

​​​​​

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Јавног предузећа шумарства „Шуме Републике Српске“, а.д. Соколац, присуствовали су данас другој сједници Извршног одбора Удружења шумарства и прераде дрвета у Привредној комори Републике Српске у Бањалуци. 
На сједници је разматрана информација о реализацији Одлуке о утврђивању критеријума и начину расподјеле шумских дрвних сортимената.
На основу извршене корекције критеријума за расподјелу шумских дрвних сортимената, чланови Извршног одбора Удружења усвојили су закључак да се корекција утврђених количина сортимената према критеријумима врши на основу просјека реализације уговора из претходне три године, а не на основу прошле године. 
Новом корекцијом критеријума планирано је и да се локалним прерађивачима из општина из којих одлазе сортименти у  друге општине, додатно повећају исти у износу од 10 одсто од укупне количине која долази из одређене општине, а у циљу досљедније примјене члана 84. Закона о шумама Републике Српске. 
Повећање износа шумских дрвних сортимената се односи на следећих 15 локалних заједница : Чајниче, Челинац, Дринић, Фоча, Градишка, Хан Пијесак, Источни Дрвар, Источни Стари Град, Калиновик, Петрово, Рибник, Соколац, Сребреница, Теслић и Вишеград.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.