Sign In

Представљен пројекат "ДриДанубе-Ризици од суше у дунавској регији"

Објављено:

​​​​

У Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас је представљен пројекат „ДриДанубе – Ризици од суше у дунавској регији“ чији је главни циљ повећање капацитета управљања ризиком од суше у региону Дунава.
Један од главних производа пројекта биће Кориснички сервис за сушу који ће омогућити прецизније и ефикасније праћење суше и благовремено рано упозорење, као и побољшање процеса доношења одлука у свим дијеловима циклуса управљања сушом.
Очекивани резултати су и побољшање хитне реакције на сушу, као и боља сарадња међу оперативним службама и органима у Подунављу, на националном и регионалном нивоу. 
Пројекат, који води Агенција за заштиту животне средине Словеније, остварује се кроз ИПА пројекте, а у реализацију су укључене иституције из седам земаља чланица Европске Уније, као и институције из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске учествује у пројекту као ИПА партнер из Босне и Херцеговине.  Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.