Sign In

Министар Мирјанић у посјети "Млијекопродукту"

Објављено:

​​

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф. др Стево Мирјанић изјавио је данас да компанија "Млијекопродукт" из Козарске Дубице предузима мјере које значе стабилност у пословању са пуним разумијевањем за произвођаче сировина, односно млијека.
"То је диван примјер како прерађивачка индустрија и примарна производња имају садејство усмјерено ка добром циљу, а то је успјешност на тржишту", изјавио је Мирјанић након разговора са руководством и менаџментом "Млијекопродукта".
У изјави новинарима Мирјанић је нагласио да су производи ове компаније изванредног квалитета и на домаћем и на иностраном тржишту.
"Разговарали смо и о томе да се обезбиједи већа потрошња њихових производа и мислим да смо ту већ направили значајан помак", рекао је Мирјанић.
Он је прецизирао да је "Млијекопродукт", захваљујући менаџменту, у посљедњих неколико мјесеци у великом обиму смањио залихе млијека и млијечних производа које су износиле око шест милиона литара млијека.
"Данас је та ситуација сасвим другачија јер је ова компанија у посљедњих неколико мјесеци извезла четири до пет милиона литара млијека и може откупљивати млијеко од свих пољопривредних произвођача", додао је Мирјанић.
Он је оцијенио да је компанија "Млијекопродукт" кључан сегмент развоја мљекарства, односно говедарства и анималне производње у Републици Српској и додао да је са дирекором Ранкицом Марељ и менаџментом компаније разговарао о тенденцијама на тржишту и у производњи имајући у виду све околности у којима се одвија мљекарска и индустријска производња.
Мирјанић је навео да ће компанија "Млијекопродукт" и у овој години остварити позитивно пословање и уз то обезбиједити елементе за даљи развој.
Маркетинг менаџер "Млијекородукта" Владо Сандић каже да је компанија тренутно у фази набавке механизације за помоћ фармама у вриједности од 600.000 КМ.
"Ово је већ трећа година заредом у којој спроводимо ту активност јер је кључни циљ врхунски квалитет млијека и стабилност цијелог мљекарског сектора и наше позиције на тржишту БиХ", рекао је Сандић.
Он је прецизирао да "Млијекопродукт" у овом моменту сарађује са око 1.400 коопераната, а да су позитивни трендови забиљежени и у квалитету и у количини млијека.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.