Sign In

Министар Мирјанић са начелницима општина приједорске регије

Објављено:

​Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф. др Стево Мирјанић изјавио је данас у Приједору да ће бити формирана радна група која ће у петак, 22. септембра, у ово министарство донијети усаглашен план са свим корисницима дрвних сортимената на подручју приједорске регије, који ће бити усаглашен са челницима општина регије.
"Све установе ће бити снабдјевене довољним количинама дрвних сортимената и ту нема ништа спорно", рекао је новинарима Мирјанић, који је данас разговарао са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем и начелницима општина приједорске регије Оштра Лука, Крупа на Уни, Костајница, Козарска Дубица и Нови Град о актуелној теми снабдијевања дрвним сортиментима.
Они су недавно упутили писмо министру и истакли да траже да буду поштоване законске одредбе и основ од 10 одсто који се не може премашити када је ријеч о преливању дрвних сортимента у друге регије.
"Договорено је да радна група на челу са генералним директором ЈП `Шуме Српске`, помоћником за шумарство, директором Шумског газдинства Приједор и извршним директором ЈП `Шуме Српске` за комерцијална питања у петак у Министарство донесе тај усаглашени план расподјеле", рекао је Мирјанић.
Он је додао да се може рећи да су недавни захтјеви који су стигли са састанка градоначелника Приједора и пет сусједних општина били оправдани, а да је данашњи разговор довео до прагматичног договора.
"У овом друштву постоје и други који имају захтјеве и потребе и морамо то усклађивати и уважавати се, па се надам да ћемо овдје добро поставити ствари и да ће доћи до прелијевања из једног у друго шумско газдинство", рекао је Мирјанић.
Ђаковић је захвалио учесницима овог састанка чији је циљ био да се направи оптимализација односа у оквиру предузећа "Шуме Српске" и да свим заинтересованим странама буде обезбијеђено дрво.
"Циљ је на неки начин остварен и надам се да ћемо ту оптимализацију имати већ у петак. Оно што је врло важно јесте да смо овим састанком успјели да се као људи договоримо да балансирамо ове односе и да неће потребе за протестима, како је раније било најављено", рекао је Ђаковић.
Генерални директор предузећа "Шуме Републике Српске" Ристо Марић истакао је да ће сви вртићи, школе, здравствене и друге установе на подручју регије које покрива Шумско газдинство Приједор бити снабдјевене дрвним сортиментима.
"Овдје је основни проблем снабдијевање Дестилације `Теслић` којој по уговору треба да припадне 10.000 метара кубика из приједорског газдинства, а вјерујем да ће након састанка у петак бити договорен начин расподјеле да би све све стране биле снабдјевене и да не би било угрожено функционисање ни установа, нити финалиста, односно посебно предузећа која су производњом извозно оријентисана", рекао је Марић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.