Sign In

Од понедјељка акција бесплатне провјере техничке исправности аутобуса

Објављено:

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Привредна комора Републике Српске, Асоцијација станица за технички преглед возила, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Републике Српске спровешће у периоду од 19.08. до 31.08.2018. године, превентивну активност бесплатне контроле техничке исправности и опремљености аутобуса.

У акцији бесплатне контроле техничке исправности аутобуса учествоваће 58 станица за технички преглед које су регистроване за технички преглед аутобуса, широм Републике Српске. 

Овом акцијом која за циљ има повећање безбједности ђака у саобраћају и која се традиционално проводи пред почетак школске године, сви субјекти који учествују у систему безбједности саобраћаја пружају могућност превозницима да припреме своје аутобусе, изврше технички преглед и уоче евентуалне недостатке, како би их на вријеме могли отклонити и вршити безбједан јавни превоз.

Трошкове ванредног техничког прегледа аутобуса сносе станице за технички преглед, односно за превознике је он бесплатан.​

Списак станица техничког прегледа које учествују у акцији доступан је на интернет страници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске у секцији „Акција 2019".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.