Sign In

Трнинић: Што прије одржати састанак са представницима Управе за индиректно опорезивање

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић разговарао је данас у Бањој Луци са представницима Удружења за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске и представницима шпедитера о недавним обуставама рада и блокадама граничног прелаза Рача, те намјерама Управе за индиректно опорезивање да измјести царинску испоставу са ове локације.

Представници удружења и шпедитери упознали су министра са проблемима с којима се сусрећу и закључено је да је предметна проблематика у искључивој надлежности Управе за индиректно опрезивање и других институција на нивоу БиХ. Министарство саобраћаја и веза Републике Српске претходно је у два наврата упутило допис Управи за индиректно опорезивање с циљем одржавања састанка са свим укљученим субјектима како би се наведени проблем покушао превазићи.

Такође, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске је кроз досадашње активности идентификовало задржавања на граничним прелазима и царинским терминалима као један од кључних проблема који отежавају пословање превозника и привреде Републике Српске и сматра да ће модернизација инфраструктуре и изградња мреже аутопутева у Републици Српској остварити свој пуни смисао тек када дође до рјешавања проблема уских грла на граничним прелазима и царинским терминалима.

Министар Трнинић истакао је да Министарство саобраћаја и веза Републике Српске има пуно разумијевање за проблеме с којима се превозници и шпедитери сусрећу посљедњих дана, али је апеловао да одустану од блокада царинских терминала и граничних прелаза, јер се на тај начин наноси штета, како властитом пословању тако и привреди Републике Српске. Трнинић се, такође, нада да ће руководство Управе за индиректно опорезивање у што скоријем року организовати састанак са свим релевантним субјектима на ком ће се заједнички изнаћи рјешење овог проблема.​

Састанку је присуствовао и представник Привредне коморе Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.