Sign In

Свјетска банка задовољна имплементацијом пројекта реструктурирања ЖРС

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић разговарао је данас са делегацијом Свјетске банке коју је предводио Сајмон Елис, вођа инфраструктурних програма Свјетске банке за Југоисточну Европу.

Разговарано је о наставку пројекта реструктурирања Жељезница Републике Српске, а делегација Свјетске банке је оцјенила да је имплементација овог пројекта задовољавајућа.

Министар Трнинић је информисао присутне да је у протеклом периоду број запослених у Жељезницама Републике Српске смањен за 603 радника, да су за 2.250 радника измирена сва дуговања настала у ранијим периодима, да су према 269 радника дјелимично измирене обавезе и да ће се овај процес наставити и у наредном периоду, те додао да ће Жељезнице Републике Српске након много времена испунити свој годишњи план рада.

Министар је нагласио да је подршка Свјетске банке кључна у овом процесу, те да је потребно наставити рестуктурирање и модернизацију Жељезница Републике Српске како би се предузеће довело у стање солвентности.

Представници Свјетске банке представили су регионални пројекат „Програм за омогућавање трговине и транспорта", чији је циљ унапређење трговине и транспорта међу земљама западног Балкана као и другим Европским земљама.

Министарство саобраћаја и веза шансу за будућу сарадњу са Свјетском банком види у унапређењу путне инфраструктуре, те развоју водног и интермодалног транспорта.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.