Sign In

На "Незаборавно путовање" возом до Приједора

Објављено:

​​​Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Жељезнице Републике Српске организовали су данас, 16.05.2017. године, едукативно-промотивну вожњу за 180 ученика шестих разреда Основне школе „Бранко Радичевић" из Бањалуке, на релацији Бања Лука – Приједор – Бања Лука.

Циљ ове активности, која се организује већ четврту годину заредом, је промоција жељезничког саобраћаја код дјеце. Ранија искуства говоре да су дјеца веома мало упозната са овим видом саобраћаја, као и то да велики број њих никада није имао прилику да се вози возом.

Партнер Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и Жељезница Републике Српске у овом пројекту је и Привредна комора Републике Српске, која годинама уназад у сарадњи са аутопревозницима организује бесплатан превоз ученика од школе до жељезничке станице и назад.

По доласку у Приједор, ученицима je у просторијама Жељезничке станице представљен начин рада у Жељезницама Републике Српске и одржано предавање о безбједности у жељезничком саобраћају, након чега су отишли у обилазак и упознавање са историјатом и радом творнице кекса „Мира" Приједор.

Активност је реализована на основу пројекта, у оквиру наставе ликовне културе ''Незаборавно путовање'', који је осмислила наставница ликовне културе Биљана Вукичевић, како би дјеци наставу ликовног учинила што занимљивијом.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.