Sign In

Разговарано о реструктурирању Жељезница РС и модернизацији путева

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић разговарао је данас са делегацијом Свјетске банке коју је предводио шеф Канцеларије Свјетске банке за БиХ Емануел Салинас о актуелним пројектима.

Разговарано је о наставку реализације пројекта реструктурирања  Жељезница Републике Српске.

Такође, током састанка било је ријечи о моделу финансирања пројекта рехабилитације мегистралних и регионалних путева у Републици Српској. Овај аранжман предвиђа рехабилитацију и модернизацију оних путева и путних објеката чија је рехабилитација и реконструкција планирана кроз годишње и трогодишње планове предузећа.

Такође,  планиране су активности на унапређењу система по питању финансијске и организационе одрживости путева, као и повећања безбједности саобраћај на путевима.

Циљ овог пројекта је да улагањем у изградњу, модернизацију и реконструкцију путева и путних објеката радимо на побољшању квалитета магистралне и регионалне путне мреже Републике Српске.

Путну мрежу у Републици Српској чини 106 km аутопутева изграђених посљедњих десетак година, те више од 4.200 km магистралних и регионалних путева и преко 6.000 km локалних путева.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.