Sign In

У првој седмици акције извршено 115 ванредних прегледа аутобуса

Објављено:

​Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Привреднка комора Републике Српске, Асоцијација станица за технички преглед, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Републике Српске спровешће у периоду од 21.08. до 04.09.2017. године превентивну активност ванредног техничког прегледа аутобуса пред почетак школске године.

У акцији бесплатне контроле техничке исправности аутобуса учествовује 57 станица за технички преглед које су регистроване за технички преглед аутобуса, широм Републике Српске.  Трошкове ванредног техничког прегледа аутобуса сносе станице за технички преглед, односно за превознике је он бесплатан.​

Циљ акције је повећање бјезбједности ђака у саобраћају. Ова акција се традиционално проводи пред почетак школске године.

Министарство саобраћаја и веза ће током периода реализације активности интензивније надзирати рад станица за технички преглед, нарочито током техничких прегледа аутобуса.

У првој седмици акције, односно од 21.08. до 26.08.2017. године, на станицама је извршено 115 ванредних прегледа аутобуса. Неисправности су утврђене на 34 аутобуса (30%).

Највише неисправности је утврђено на систему за кочење на 22 атобуса, или 65%.

Остале неисправности су:

- уређаји за освјетлење и свјетлосну сигнализацију: 10 аутобуса или 29%,

- елементи вјешала и точкови: 8 аутобуса или 24%,

- систем за управљање: 7 аутобуса или 21%,

- све остале неисправности: 8 аутобуса или 24%

Сви аутобуси код којих су уочене неправилности, упућивани су да отклоне недостатке, а потом су дужни да понове технички преглед.​

Тренд је да се из године у годину јавља све већи број станица за технички преглед које желе да учествују у акцији и на томе се захваљујемо. Такође, апелујемо на превознике да се одазову акцији и у што већем броју довезу своје аутобусе на технички преглед и тако покажу да су одговорни према својим путницима.

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.