Sign In

Акција контроле техничке исправности аутобуса почиње 21.08.2017.

Објављено:

 

​Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Привредна комора Републике Српске, Асоцијација станица за технички преглед, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Републике Српске проводиће, од 21.08. до 04.09.2017. године, превентивну активност бесплатне контроле техничке исправности и опремљености аутобуса.

Ова активност се традиционално проводи пред почетак школске године, с циљем повећања бјезбједности ђака у саобраћају.

У акцији бесплатне контроле техничке исправности и опремљености аутобуса учествоваће 57 станица за технички преглед које су регистроване за технички преглед аутобуса широм Републике Српске. 

Трошкове ванредног техничког прегледа аутобуса сносе станице за технички преглед, односно за превознике је он бесплатан.

Министарство саобраћаја и веза ће током периода реализације активности интензивније надзирати рад станица за технички преглед, нарочито током техничких прегледа аутобуса.

Позивамо све превознике у Републици Српској који се баве превозом путника, да се одазову акцији и изврше бесплатну контролу својих аутобуса, а свим станицама за технички преглед се захваљујемо на несебичној подршци.

Подсјећамо, у акцији ванредне техничке исправности аутобуса, која је провођена 2016. године, прегледано је 349 аутобуса. 

Све информације о акцији и списак станица за технички преглед доступни су на интернет страници овог министарства, у секцији „Акција 2017“.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.