Sign In

Пуштени у рад сигнално-сигурносни уређаји

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић и в.д. генералног директора Жељезница Републике Српске Зоран Илинчић посјетили су данас Центар за даљинско управљање Жељезница Републике Српске у Бањалуци, а поводом окончања пројекта модернизације система сигнализације и телекомуникација на дионици Добој – Бања Лука.

Пројекат модернизације и реконструкције сигнално - сигурносних и телекомуникационих уређаја, нових техничких и технолошких рјешења омогућава квалитетнији, безбједнији и јефтинији рад жељезница на дионици Добој-Бања Лука и вриједан је 20,4 милиона евра.

У оквиру пројекта у стални рад стављени су сигнално - сигурносни уређаји у службеним мјестима у шест станица Остружња, Сњеготина, Јошавка, Челинац, Врбања и Бања Лука, електронски сигнално - сигурносни уређаји осигурања 12 путних прелаза, систем за гријање скретница у укрсницама Станари и Присоје.

Уградњом и имплементацијом поменутих система повећана је безбједност и унапријеђен систем за регулисање жељезничког саобраћаја на дионици пруге Добој – Бања Лука. Модернизација и реконструкција сигнално - сигурносних и телекомуникационих уређаја, нових техничких и технолошких рјешења омогућава квалитетнији, безбједнији и јефтинији рад жељезница на дионици Добој-Бањалука.

Захваљујући новоуграђеним сигнално – сигурносним уређајима, постигнута је већа  операбилност и ниво осигурања предметних станица, укрсница и путних прелаза. Имплементацијом телекомуникационог система, укључујући новоположени оптички кабл, омогућен је даљински приступ и контрола преосталим уређајима, као и могућност рјешавања одређених сметњи и кварова на даљину. Систем GSM комуникације омогућава непрекидну комуникацију између возног особља и оперативних служби на Жељезницама Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.