Sign In

Обиљежен Дан саобраћајног факултета

Објављено:

​Министарство саобраћаја и веза Републике Српске има веома добру сарадњу са Саобраћајним факултетом у Добоју на низу значајних пројеката који се рализују, закључено је данас на обиљежавању 14. годишњице ове високошколске установе.

„Истакао бих добру сарадњу у области техничких прегледа возила, гдје смо први у региону успоставили информациони систем за контролу рада станица за технички преглед, путем ког се надзор врши у реалном времену. У овом пројекту Саобраћајни факултет Добој за Министарство саобраћаја и веза врши стручно оспособљавање контролора и шефова станица техничког прегледа возила“, изјавио је министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић.

Саобраћајни факултет врши и стручно оспособљавање кандидата за савјетника за безбједност у превозу опасних материја и возача у превозу опасних материја у друмском саобраћају (ADR), жељезничком саобраћају (RID) и саобраћају у унутрашњим пловним путевима (ADN), а према прописима и програмима које је донијело Министарство саобраћаја и веза. Такође, Саобраћајни факултет Добој врши стручно оспособљавање кандидата за шефа превоза лица и ствари у друмском саобраћају, као и оспособљавање за возача моторног возила према прописима и програмима које је донијело Министарство саобраћаја и веза.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.