Sign In

Трнинић у Добоју отворио "Дане саобраћаја 2018"

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић отвориo je у понедјељак, 11.06.2018. године, у амфитеатру Саобраћајног факултета у Добоју традиционалну манифестацију „Дани саобраћаја".

Трнинић је истакао да није случајно што се манифестација „Дани саобраћаја", која се ове године одржава по пети пут, одржава баш у Добоју, који је био једно од значајнијих саобраћајних чворишта и у бившој Југославији.

Додао је да је циљ манифестације је да се подстакну и продубе знања и вјештине у области саобраћаја, те да се уз размјену искустава изнађу нови и иновативни приступи у рјешавању изазова.

Трнинић је изразио задовољство сарадњом коју Министарство саобраћаја и веза Републике Српске остварује са Саобраћајним факултетом Добој још од 2009. године, када су препознали да се заједничким радом, те укључивањем науке, струке и истраживања у одређене пројекте и активности добијају бољи резултати.

Саобраћајни факултет из Добоја, односно његови представници, активно учествују и у раду Стручне институције за техничке прегледе Републике Српске. Поред стручних послова из области техничког прегледа возила, Саобраћајни факултет Добој за Министарство саобраћаја и веза врши и стручно оспособљавања кандидата за савјетника за безбједност у превозу опасних материја и возача у превозу опасних материја у друмском саобраћају (ADR), жељезничком саобраћају (RID) и саобраћају унутрашњим пловним путевима (ADN).

Министар Трнинић је претходно присуствовао и свечаном отварању Техничког лабораторијског центра Саобраћајног факултета Добој.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.