Sign In

Донирана опрема вриједна 70.000 КМ

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић присуствовао је данас потписивању уговора између директора „Аеродрома  Бања Лука“ Мирослава Јањића и директора „Аеродрома Никола Тесла“ Београд Саше Влаисављевића о донацији транспортног система Аеродрому Бања Лука.

Вриједност донације износи  70.000 КМ.

Министар Трнинић је изјавио да је ово наставак веома добре сарадње два аеродрома, те да је опрема донирана у оквиру специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске, а као посљедица договора двије владе.

"Наш аеродром је у фази инвестирања седам милиона КМ у модернизацију и проширење капацитета, како би се поправили услови и био атрактивнији за авио-саобраћај, при чему нам је драгоцјена и помоћ београдског аеродрома који је исказао спремност за сарадњу ", рекао је Трнинић.

Директор Влаисављевић је рекао да је ова донација организована у оквиру прославе 55 година постојања Аеродрома "Никола Тесла" Београд на тренутној локацији, с циљем унапређења сарадње са "братским аеродромом" у Бања Луци.

„Ово је само једна у низу помоћи овог аеродрома нашем аеродрому. Разговарамо и о другим садржајима који су нам неопходни ", додао је директор Јањић и захвалио на досадашњој сарадњи и овој значајној донацији.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.