Sign In

У плану изградња интермодалног терминала

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић и в.д. директора Жељезница Републике Српске Зоран Илинчић бораве у службеној посјети Бечу, у оквиру које су одржани састанци са менаџментом Реил Карго Аустрија (Rail Cargo) о сарадњи са Жељезницама Републике Српске, те  организована посјета интермодалном терминалу.

Министарство саобраћаја и веза и Жељезнице Републике Српске разматрају могућност формирања транспортног центра с циљем интермодалне повезаности робних токова у Републици Српској. Оптимална локација за транспортно-логистички центар био би Добој, као највеће жељезничко чвориште у БиХ, које има одличну жељезничку и друмску повезаност.

Циљ транспортно-логистичког терминала је концентрација и централизација робних токова на подручју терминала у допреми, отпреми и транзиту с циљем постизања веће ефикасности постојећег транспортног рада у области жељезничког транспорта у Републици Српској и БиХ.

Очекивани ефекти су повољније цијене транспортних услуга, отварање нових тржишта, повећање обима превоза Жељезница Републике Српске, повећање извоза домаћих производа, јачање привреде Републике Српске и њене конкурентности на европском тржишту.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.