Sign In

Одржан "Избор аутомобила 2017. године у Републици Српској"

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић присуствовао је синоћ, 26.04.2017. године, „Избору аутомобила 2017. године у Републици Српској" и том приликом уручио признање побједнику овог избора.

„Министарство саобраћаја и веза Републике Српске препознало је значај манифестације која се одржава од 2000. године, нарочито у свјетлу подизања нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској. Тема овогодишњег избора аутомобила је употреба дјечијих сједалица у возилима. Циљ Министарства је да подржи активности које могу учинити да грађани постану свјеснији значаја безбједног одвијања саобраћаја на путевима Републике Српске", изјавио је министар Трнинић.

Избор аутомобила године у Републици Српкој одржава се од 2000. године у организацији Редакције „Саобраћај и ми", а партнер му је Министарство саобраћаја и веза. Овогодишња манифестација се бавила безбједношћу дјеце у саобраћају кроз промоцију обавезне употребе ауто сједалица. Закон о безбједности саобраћаја обавезује возача моторног возила да дијете у аутомобилу мора бити у сигурносној сједалици и везано.

На основу највећег броја гласова стручних институција, новинара из региона који прате аутомобилизам, те гласова путем портала www.svijetsaobracaja.com, аутомобилом године у Републици Српској проглашен је Пежо 3008.​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.