Sign In

Почела кампања "Буди видљив, не буди фигура"

Објављено:

​У основној школи "Доситеј Обрадовић" у мјесту Разбој, у општини Србац, у сриједу, 06. децембра 2017. године, почела je кампања "Буди видљив, не буди фигура".

Том приликом ученике су посјетили министра просвјете и културе Дане Малешевић, помоћник министра саобраћаја и веза Дијана Обрадовић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић, генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић, те представници "Поште Српске".

Циљ кампање јесте да укаже пјешацима на правилније кретање, нарочито ноћу, већу употребу свјетлоодбојних прслука и других средстава за освјетљавање пјешака, повећан опрез возача на дионицама са пјешацима, већи степен исправности уређаја за освјетљавање пута, чиме би дошло до смањења броја настрадалих пјешака у саобраћајним незгодама.

Камапањом се жели утицати и на ставове возач везано за кретање путним дионицама гдје се могу очекивати пјешаци, да смање брзину кретања и повећају опрез.

Кампању "Буди видљив, не буди фигура" проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство просвјете и културе, Министарство унутрашњих послова,  Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез,  "Поште Српске", локалне заједнице и основне школе.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.