Sign In

Министар Неђо Трнинић посјетио општину Купрес

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић посјетио је општину Купрес у Републици Српској, гдје је са начелником општине Гојком Шебезом разговарао о актуелним питањима везаним за организацију саобраћаја у овој општини, раду Поште, те пријему РТВ сигнала Јавног РТВ сервиса Републике Српске.

Министар и начелник су са Комисијом за постављање саобраћајне сигнализације и опреме пута коју је раније именовао министар, обишли локацију подручне основне школе „Раде Маријанац“ у Новом Селу, која се налази на регионалном путу Р-415 Шипово – Купрес.

Договорено је да се саобраћајном сигнализацијом  изврши означавање у зони школе, ограничи брзина на 30 km/h и обиљежи пјешачки прелаз.

Министар Трнинић је изјавио да је циљ активности које ово министарство проводи у сарадњи са локалним заједницама и школама постићи што већи степен безбједност дјеце у саобраћају. Подсјетио је да у 2018. години на путевима Републике Српске није било погинуле, нити теже  или лакше повријеђене дјеце учесника у саобраћају као пјешаци или бициклисти.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.