Sign In

Километри аутопута Прњавор - Добој под савременим надзором

Објављено:

​​​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић обишао је данас, у пратњи директора Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ Душана Топића, Центар за одржавање и контролу саобраћаја (ЦОКС), из којег се свакодневно, 24 часа на дан, прати стање на дионици аутопута „9. јануар“ Бања Лука – Добој, на правцу од Добоја до Прњавора.

Трнинић је истакао да је ријеч о значајном објекту који има сву неопходну пратећу логистику за одржавање и надзор саобраћаја и који представља један у низу будућих центара који ће бити саставни дио у мрежи аутопутева Републике Српске. 

На 16.000 квадратних метара смјештено је све оно, без чега је у данашем времену немогуће замислити безбједно и несметано одвијање саобраћаја на аутопуту. Наиме, у објектима ЦОКС смјештено је стручно особље и комплетна инфраструктура за логистичку подршку, односно гараже, механизација, интерна бензинска станица, просторија за смјештај особља и томе сличнo. Централно мјесто је контролна соба, из које се успоставља комуникација за учесницима у саобраћају, а којима се помоћу савремене технологије пруж​а правовремена информација о могућим и стварним пријетњама по безбједност саобраћаја. 
Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.