Sign In

Одржан семинар о превозу опасних материја

Објављено:

​Министарство саобраћаја и веза у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и стручњацима из области превоза опасних материја одржало је семинар „Превоз опасних материја у Републици Српској“ за око 50 полазника.

На семинару је презентовано тренутно стање у примјени Закона о превозу опасних материја и аката донесених на основу њега, те упознали присутне о напретку у овој области. Нарочита пажња посвећена је инспекцијском надзору. Стручњак из области превоза опасних материја, проф. др. Снежана Петковић презентовала је актуелне измјене и допуне ADR/RID 2019.

Током презентација и дискусија, учесници семинара су, у циљу унапређења области превоза опасних материја, те заштите здравља и живота људи и заштите животне околине, предложили да се редовно, годишње одржава семинар на тему превоза опасних материја, одмах приступи интензивнијем инспекцијском надзору над провођењем прописа који уређују превоз опасних материја и  приступи измјенама и допунама прописа који уређују област превоза опасних материја.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.