Sign In

Одржан VIII Стручни скуп "Технички прегледи возила у Републици Српској"

Објављено:

​​​​Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Наташа Костић отворила је данас, 30.09.2017. године, у Теслићу дводневни стручни скуп "Технички прегледи возила Републике Српске 2017".

Костићева је рекла да је циљ скупа, који је ове године организован по осми пут и који је окупио око 150 учесника, да се укаже на важност одговорног и савјесног рада на техничком прегледу возила, као и на повећање квалитета рада особља.

Она је на скупу додијелила и захвалнице станицама техничког прегледа које су у посљедње три године учествовале у акцији бесплатног прегледа исправности аутобуса, која се проводи пред почетак школске године.

Скуп "Технички преглед возила Републике Српске" организовала је Стручна институција техничких прегледа у Републици Српској, коју чине Универзитет у Бањалуци, Саобраћајни факултет Добој, те Центар за моторна возила Бањалука и "Аудиотекс" Бањалука, под покровитељством ресорног министарства.

У склопу програма, учесници скупа иматли су прилику да испробају и такозване "пијане наочаре", које симулирају присуство алкохола у крви, те какве су психофизичке способности возача под дејством алкохола.
Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.